pondělí 23. února 2015

The Evil Within: Návod / Kapitola 2: Remnants

Až se probudíte v cele, tak si ze stolku vezměte láhev se 100 body zeleného gelu, který bude sloužit pro vylepšování vaší postavy, zbraní i šípů Agony a jděte ke dveřím, kde se objeví dozorčí sestra a otevře je. Dejte se chodbou doprava do hlavní haly, na pultu si po vyzvání uložte hru a jakmile se otevře mříž napravo, tak pokračujte do zadní místnosti, kde se posaďte do křesla. Po zaplacení 100 bodů zeleného gelu si aktivujete možnost vylepšování, která není nyní dostupná díky absenci zeleného gelu, ale už během příští návštěvy si můžete vše dle potřeby vylepšit. Nakonec se hra z nemocnice přenese do místního lesa, kde se objevíte v hořící sanitce. Nalevo si z vyhořelé skříňky vezměte injekci (syringe), která slouží k doplnění zdraví a pokračujte lesem kupředu až k dřevěné bedně, kterou můžete rozbít a sebrat zelený gel. Pokračujte napravo, dostaňte se ke srázu, kde Sebastian najde petrolejovou lampu a po jejím sebrání sjede dolů.


Jděte ke stanu před vámi, kde najdete pistoli, zabijte s ní zmutovanou verzi Conellyho a pokračujte doleva do jeskyně. Jedinou zpřístupněnou cestou doběhněte k Lesliemu a ten vás varuje ohledně nastražené pasti, kterou můžete podržením tlačítka A deaktivovat a získat tak části pasti, které můžete později použít pro tvorbu šípů Agony. Vyběhněte z jeskyně druhou stranou ven, opodál ze země seberte zápalky a zapalte s nimi mrtvolu na zemi. Takto se můžete zbavovat těl a pokud vše dobře naplánujete, tak i živých nepřátel. Utíkejte dál a u domku si povšimněte znaku na dveřích, který označuje místnost se zrcadlem, které slouží jako jakási brána do nemocnice, kde si můžete otevřít skříňky s předměty, vylepšit postavu nebo posbírat cenné informace o životě hlavního hrdiny, stejně jako událostech, které se odehrály. Podle potřeby se tam tedy zastavte a následně se od domku vydejte dál. Doběhněte k boudě, kde uvidíte nepřítele, jak se snaží dostat dovnitř, pomocí RB se k němu zezadu připližte a potichu zabijte. Vstupte do boudy, oknem vylezte ven a utíkejte k železné bráně, kterou projděte a dostanete se k domu, kde uvidíte transformaci dvou nepřátel. Počkejte, až ten jeden půjde směrem od vás, dostaňte se mu za záda a potichu zabijte. Toho druhého zlikvidujte nebo nechte být a vydejte se po cestě dál až k několika domům.


Držte se po levé straně, potichu zabijte nepřítele, který se drží před domem a v přesně daných periodách se k vám otáčí zády a vstupte do domu. Zlikvidujte past, vykraďte se ven a tam zabijte dalšího nepřítele. Jakmile se vám to podaří, tak se ničím nezdržujte a utíkejte k bráně před vámi. Kolem nalevo od ní se ji pokuste zvednout a do zad vám vpadnou další dvojice, kterou zastřelte a bránu konečně otevřete. Nakonec už se jen vydejte po pěšině dál, vyhněte se okolním nepřátelům, které nemůžete všechny zlikvidovat a na konci mostu jděte mezi bedny po pravé straně. Jakmile to uděláte, tak se spustí animace a kapitola skončí. 

Žádné komentáře: