pátek 27. února 2015

The Evil Within: Návod / Kapitola 7: The Keeper

Utíkejte k oltáři, prozkoumejte mříže na podlaze za ním a až si Joseph sedne na lavici, tak utíkejte za ním a promluvte si s ním. Nakonec skončíte v podzemí, takže se vydejte chodbou kupředu, proběhněte obrovskou obětní místností a na konci vyběhněte po malých schodech do další chodby. Postřílejte nepřátele, doběhněte na konec a dostanete se k oltáři s fotografií. Posbírejte zásoby, otočte se dozadu a utíkejte ke kamenné fresce, ze které vyřízněte starou kamennou litografii. Následně se celá stěna zvedne a vy se budete moci vydat dál. Seběhněte po schodech dolů, rozstřelte nebo rozbijte zámek na mřížích a dostanete se k další fresce, která bude mít 3díry pro litografie. Vložte do prázdného místa tu první a po stranách uvidíte, jak se vám otevřou dva průchody. Nejprve se vydejte tím nalevo, doběhněte k potrubí a otočte uzávěrem, abyste uzavřeli přívod toxického plynu. Následně pokračujte kupředu, doběhněte do chodby, kde se po stranách nacházejí cely a pročistěte si cestu na opačný konec. Tam zamiřte za roh doleva, slezte po žebříku dolů a poprvé se skutečně setkáte s monstrem nazvaným The Keeper.

Po krátké sekvenci otočte uzávěrem, jděte pár kroků dopředu a zabijte nepřítele, který se objeví zprava. Poté otočte i druhým uzávěrem, jděte doleva a slezte po dalším žebříku o patro níže. Nyní se jedinou možnou cestou probojujte až k mřížím, otočte kolem a tím za sebou zavřete bránu a otevřete mříže před sebou. Za rohem zlikvidujte nataženou lankovou past, dojděte k dalšímu kolu, kterým opět otočte a doběhněte k žebříku, po kterém vylezte nahoru. Tady už jen musíte doběhnout k další fresce, vyříznout z ní druhou litografii a otevřou se dveře, které vás dovedou do hlavní části, kde můžete vložit druhou litografii do volného slotu. Nyní vám zbývá získat poslední a tak se vydejte otevřeným průchodem napravo. Seběhněte po schodech dolů, proběhněte mučírnou a vydejte se chodbou dál. Dejte si pozor na lankovou past, kterou zneškodněte a na stěně naproti sobě si všimněte dvou ozubených kol, které zasáhněte a plošina s bodci sjede dolů. Rychle na ni vylezte a počkejte, až vyjede nahoru, přičemž během cesty zlikvidujte nepřítele, který na vás zaútočí.


Utíkejte kupředu, napravo si všimněte stropní pasti s ostny a v žádném případě pod ní nestoupejte, protože by vás zabila. Místo toho utíkejte dozadu ke stěně a ve zdi napravo objevíte malý tunel, kterým můžete prolézt na druhou stranu, pokud se přikrčíte. Prolezte tedy na druhou stranu, jděte doprava a zabijte monstrum, které se uvolní z lana a zaútočí na vás. Potom přistupte k bráně, pokuste se jí otevřít kolem a ze dveří nalevo na vás zaútočí několik dalších monster. Všech se do jednoho zbavte, následně pak otočte kolem a proběhněte pod zvednutou mříží. Před vámi seskočte do sníženého prostoru a rychle vyskočte nahoru do chodby napravo, kde se před vámi objeví monstrum. Zabijte ho, přehoďte páku, čímž zabijete nepřátele ve snížené části a od páky vyběhněte po schodech k fresce, kterou vyřízněte ven. Jakmile se stěna zvedne, tak zamiřte ke kamenné desce, vložte třetí a zároveň poslední litografii a seběhněte po schodech dolů. Po krátké sekvenci se ocitnete uvěznění v pasti, ze které se dostanete pomocí levé analogové páčky, pak utíkejte k obrazovce a počkejte, až stropní pasti spadnou dolů a vrátí se zpět do výchozí polohy. Poté se vydejte kupředu, vyhněte pastím na podlaze a zároveň i padajícím blokům ze stropu. Jakmile se vám podaří dostat k Lesliemu, tak ho osvoboďte z cely a utíkejte k otočnému kolu napravo od cely, kterým otočte.


Po zhlédnutí sekvence vás bude čekat nevyhnutelný souboj s The Keeperem, který se objeví na scéně. Vezměte si do ruky Agony Crossbow a ideálně využijte harpunové šípy, pokud je máte alespoň trochu vylepšené. Zásadně miřte na jeho hrudník a až ho 2-4x trefíte, tak padne k zemi a otevřou se vrata. Posbírejte po něm zelený gel, vstupte do další části, která je zamořená plynem a za rohem objevíte na potrubí uzávěr. Rychle jím začněte otáčet a na scéně se objeví The Keeper. Nebojte se a otáčejte uzávěrem do koncové pozice. Následně strážce zabijte a pokračujte kruhovým průchodem do další místnosti, kde za sebou Sebastian rychle zavře poklop. Ničím se nezdržujte, utíkejte k potrubí s uzávěrem a otočte jím. Následně se podívejte na další sekvenci a již potřetí se zbavte Keepera. Až bude po něm, tak místnost opusťte, dejte se doleva a uvidíte, jak Keepera zlikviduje uzávěr. Utíkejte tedy cestou nazpět směrem k Leslieho cele a na stole objevíte nový uzávěr, který seberte. S ním proběhněte kolem vašeho nepřítele, zastavte se u dříve zničeného uzávěru a z této pozice ho zabijte. Hned jak to uděláte, tak nasaďte nový uzávěr, rychle jím otočte a pak se otočte a utíkejte dál chodbou napravo.  Seběhněte po schodech dolů, doběhněte k žebříku a vylezte po něm nahoru. Tam se nejprve zbavte trezoru, který vás napadne a po skončení další sekvence se už jen uvolněnou cestou vydejte skrz jeskyně dál a dorazíte k žebříku, u kterého kapitola končí. 

Žádné komentáře: