úterý 24. února 2015

The Evil Within: Návod / Kapitola 4: The Patient

Na začátku kapitoly se vydejte rovně a kousek napravo projděte otevřenou dřevěnou branou a vstupte do domu, který funguje jako hospic. Jakmile projdete dveřmi, tak utíkejte rovně, z komody napravo si vezměte léčivou injekci (syringe) a od komody se následně otočte čelem vzad. Utíkejte chodbou kolem schodiště dozadu a dostanete se do místnosti s Jimenezovým bratrem Valeriem. Ten bohužel nebude ve své kůži a tak se ho zbavte. Následně můžete dům prohledat a posbírat všechny zásoby a nakonec ho stejnými dveřmi zase opusťte. Přímo naproti vám se nachází dřevěná bouda, na jejíchž dveřích je červený znak a tak se skrz zrcadlo budete moci vrátit do sanatoria. Pokud se vracet nepotřebujete, tak se vraťte branou na hlavní cestu, dejte se doleva a po pár krocích znovu doleva k domu, kde zahlédnete Leslieho. Domem proběhněte ke schodišti, seběhněte dolů do sklepní části a chodbou zamiřte do místnosti na konci. Počkejte, až do místnosti vtrhne neviditelný nepřítel, zabijte ho a vraťte se zpět na chodbu, kde shlédněte animaci. Po jejím skončení se vydejte za tajemnou postavou Ruvikem, proběhněte chodbou kupředu a budete spláchnutí do krví zaplavené stoky. 


Z kontejnerů seberte zásoby v podobě šípů, vydejte se doprava a vylezte z krvavé lázně na kovovou lávku, kde si dejte pozor na natažené ocelové lano. Přibližte se k místu, kde je lanko přichyceno do zdi, deaktivujte past a na konci kovové lávky si z bedny vezměte náboje. Přes kontejner nalevo pokračujte na pevnou zem a tam najdete na sloupu po vaší levici další past v podobě bomby. V přikrčení ji deaktivujte, aby nebouchla a jděte dál ke dveřím, které zmizí, jakmile se k nim přiblížíte. Na nic nečekejte, připravte si do rukou silný arzenál a odrazte útok asi 10ky nepřátel, kteří na vás zaútočí. Poté projděte zhmotněnými dveřmi dál, utíkejte chodbou na konec a pokuste se posbírat zásoby. 


V zadní části místnosti se zhmotní monstrum Laura, před kterou okamžitě utíkejte chodbou nazpět a na konci se zastavte a otočte. Až bude Laura u vás, tak dveře napravo rozrazí monstrum a vám se tak otevře úniková cesta. Vydejte se jí kupředu, doběhněte do poslední místnosti a tam po žebříku v levém zadním rohu slezte o patro níž. Hned jak to uděláte, tak v úzké chodbě deaktivujte dvě lankové pasti, které jsou zde nastraženy, a doběhněte do výtahu na konci. Ten vás sveze o několik podlaží níže a na vás opět zaútočí Laura. Rychle tedy proběhněte dveřmi nalevo, zamiřte chodbou kupředu a podskočte pod zavírajícími se roletovými vraty. Poté seběhněte po schodech dolů a na scéně se objeví Ruvik, před kterým utíkejte zpět nahoru po schodech. Nakonec jen shlédněte sekvenci a úspěšně zakončete 4. kapitolu.

Žádné komentáře: