úterý 24. února 2015

The Evil Within: Návod / Kapitola 5: Inner Recesses

Hned na začátku kapitoly můžete zamířit do dveří naproti vám a skrz zrcadlo se vrátit do sanatoria. Poté se vydejte chodbou dál a prozkoumejte místnosti po stranách, kde naleznete zásoby a také na vás zaútočí další z neviditelných nepřátel. Ty nejlépe odhalíte útokem na blízku anebo použitím omračujícího šípu, což vám rovněž umožní použít tiché zabití a zbavit se tak nepřítele jediným útokem. Na konci chodby vstupte do umývárny nalevo, uvnitř projděte dírou ve zdi a dostanete se do místnosti, kde objevíte velkou díru v podlaze, kterou seskočte o patro níž. Tady zničte dřevěné prkna blokující dveře, vydejte se kupředu a přímo naproti sobě objevíte dveře, k nimž potřebujete přístupovou kartu. Odběhněte tedy do místnosti napravo, zabijte neviditelného nepřítele a pokračujte dál dvojitými dveřmi, za nimiž se skrývá další mizející útočník. Po jeho likvidaci doběhněte do malé kanceláře, ze země seberte přístupovou kartu (Hospital Keycard) a utíkejte nazpět. 


Doběhněte ke dveřím, které kartou otevřete a pokračujte chodbou kupředu, dokud nespatříte Ruvikův přízrak. Pokračujte chodbou nalevo, seběhněte po schodech dolů a dostanete se do malé čtvercové místnosti. V jedné ze stěn se objeví díra, kterou se podívejte dovnitř a napravo od vás se objeví dveře, kterými vstupte do místnosti. Zde si nejprve prohlédněte obrazce na stěně, následně přistupte k panelu a budete mít na výběr 2 tlačítka. Pokud zmáčknete to správné, tak bude probodnuta mrtvola na stole, v opačném případě pak vy. Správné tlačítko je vždy to, které je vyobrazené na stěně, takže v první místnosti je to levé tlačítko se třemi ozubenými kolečky kolem středu. Následně stejným způsobem navštivte další dvě místnosti a zmáčkněte v nich levé tlačítko se slunečnicí a pravé tlačítko s obrazcem buňky s ocáskem. Jakmile se vrátíte do středové místnosti, tak jen shlédněte krátkou sekvenci a nově zpřístupněnými dveřmi utíkejte do místnosti, kde najdete vašeho partnera Josepha ve vaně. Jakmile ho zachráníte, tak ho vylečte, dvojitými dveřmi opusťte místnost a na chodbě se vydejte doleva a dorazíte do pokoje plného nemocničních lůžek a nepřátel. Všech do jednoho se zbavte, posbírejte si po nich zásoby a doběhněte ke schodišti, po němž zamiřte dolů k zaminovaným dveřím, které Joseph deaktivuje. 


Uvnitř shlédněte sekvenci a po jejím skončení se otočte doprava k malé místnosti s žebříkem, po kterém vylezte nahoru. Dle potřeby se zastavte v sanatoriu a poté projděte dvojitými dveřmi do obrovské místnosti, která je rozdělena na 2 podlaží a kde naleznete Kidmanovou uvnitř vodní nádrž, která se naplňuje vodou. Až budete moci Sebastiana ovládat, tak seběhněte do spodního podlaží a začněte boj o holý život, protože se budete muset ubránit proti početné skupince nepřátel, která bude mít k dispozici standardní zbraně nablízku, ale i dynamity, které vás dokáží těžce zranit nebo i zabít v závislosti na úrovni vašeho zdraví. Až budou všichni mrtví, tak si posbírejte zásoby v hlavní i vedlejších místnostech a utíkejte k nádrži. Tam si promluvte s Josephem a zrodí se plán záchrany, přičemž hra zabere kabeláž, která vede po stropě. Utíkejte tedy skrz mříže dál, proběhněte chodbou s celami a zamiřte do poslední cely napravo, kde prolezte dírou ve zdi. Vyběhněte nahoru po schodech, přistupte k panelu a na horním kolečku nastavte 22 a na spodním 5. Tím zachráníte Kidmanovou, ale bohužel vám situace nebude nakloněna a tak musíte seskočit dolů a následně do propasti, která se kolem nádrže utvořila. Protáhněte se dírou ve stěně, utíkejte chodbou kupředu a zabijte 2 nepřátele, kteří na vás zaútočí. Na konci chodby seskočte do vody, jedinou cestou se vydejte dál a dostaňte se až k Josephovi a Kidmanové. 


Postřílejte všechny nepřátele, přistupte k velkým vratům a společně s Josephem je nadzvedněte, aby se pod nimi mohla vaše partnerka podlézt a otevřít mříž napravo. Poté se vydejte chodbou kupředu a po další sekvenci se ocitnete sami v nové části. Utíkejte chodbou kupředu, zlikvidujte lankovou past, která je přibližně ve středu chodby a za rohem zabijte 2 nepřátele. Poté si napravo povšimněte plotu a úzkého místa, který můžete projít. Opatrně se mezi oplocení postavte, čímž sešlápnete past a aktivují se bodce, které by vás jinak zasáhli. Projděte dveřmi dál, utíkejte do malé místnosti na levé straně chodby a zde se znovu zjeví Laura. Rychle tedy utíkejte chodbou nazpět a povšimněte si kaluže na zemi, kterou můžete zapálit. To udělejte ve chvíli, kdy se Laura přiblíží a začne hořet, což je její největší slabina a tak prorazí dveře na konci chodby a uteče. Vám nezbude než se vydat za ní a připravit se na souboj. Pokud máte DLC Fighting Chance Pack, tak si vytvořte zápalné šípy, které se vám budou hodit, a utíkejte po lávkách do středu místnosti, kde se Laura zhmotní. 


Nyní budete mít několik možností. Jako první se pohybujte po místnosti, nalákejte Lauru k velkým červeným barelů a následně do nich střelte. Díky tomu vybuchnou a Laura začne hořet. Další možností, která je trochu riskantní, ale dá se velmi dobře využít je fakt, že Laura se vždy zhmotní z nějakého mrtvého těla na zemi. Jakmile uvidíte, že se tak děje (poznáte to podle oblaku, který se vytvoří), tak k tělu přistupte a po pár chvílích ho zapalte. Pokud vše naplánujete správně, tak tím zapálíte Lauru v momentu mezi tím, co se zjeví a zároveň dříve než vás zabije. Třetí možností, jak využít prostředí je fakt, že po stranách hlavní místnosti se nacházejí výhně, do nichž můžete Lauru nalákat a následně přehodit páku a zapálit ji. Tato varianta rovněž vyžaduje plánování, ale je nejúčinnější ze všech. Až ji nakonec zabijete, tak seberte 16 000 zeleného gelu, nově objevenými dveřmi se vydejte dál, proběhněte chodbou nakonec a dostanete se do části, kde bude následovat několik animací. Poté, co skončí, tak vás bude čekat jednoduchý souboj se 3 nepřáteli, které srazte k zemi a vytáhněte jim z hlavy kabel, čímž zakončíte tuto kapitolu.

Žádné komentáře: