středa 25. února 2015

The Evil Within: Návod / Kapitola 6: Losing Grip on Ourselves

Až se objevíte v nemocnici, tak vyslechněte Tatianu a prohlédněte si fotografie na stole. Následně se zhasne a tak si levou analogovou páčkou rozsviťte a vraťte se na recepci. Odtud pokračujte chodbou k vaší cele a kolem ní dál až k zrcadlu na konci chodby. Zamiřte doprava, doběhněte chodbou na konec a vstupte do místnosti napravo, kde se setkáte s Lesliem a ten vás přenese do hlavní části úrovně. Jakmile se v nové části objevíte, tak se otočte, vylezte po bednách nahoru a přelezte zídku. Vyběhněte po schodech nahoru a dostanete se ven z budovy, kde uvidíte nádhernou scenérii této kapitoly, která patří mezi ty nejakčnější v celé hře. Seběhněte po pěšině až dolů k bráně (po cestě můžete prozkoumat polorozbořené stavby po stranách), otevřete ji a opětovně se setkáte s Josephem. Po skončení animace se bude Joseph snažit odemknout zaminované dveře a vy ho budete muset ochránit před velkou skupinou nepřátel v relativně malé místnosti. Zde máte hned několik možností, jak si je držet od těla. Hned na startu nalákejte nepřátele na první dva výbušné sudy v místnosti, které odpalte a následně můžete využít metodu, která vás nebude stát příliš nábojů, ale je trošku rizikovější na spotřebu léčivých injekcí. Vezměte si do ruky brokovnici, nalákejte k sobě hned několik nepřátel najednou a sundejte je k zemi. Poté k nim rychle utíkejte a zapalte sirkou, díky čemuž zabijete najednou skupinku nepřátel včetně těch, které se k vám mezitím přiblížili a ihned poté, co Joseph odemkne dveře, tak seběhněte o patro níž, kde můžete celý postup beze změny opakovat. 


Nakonec Joseph otevře i druhé zaminované dveře a vy se tak dostanete na otevřené venkovní prostranství s věží, kde na stole za vámi objevíte injekci a velký kovový kufr, ve kterém se skrývá sniperovka. Vydejte se doleva, vyběhněte po malých schůdkách nahoru a ze dveří vyrazí nepřítel, kterého zastřelte. Vstupte do budovy, vyčistěte spodní patro a vzadu na stěně objevíte páku, kterou přehoďte a uvidíte, jak se aktivují 2 další páky na druhé straně tohoto prostranství. Vyběhněte po schodech nahoru a uvidíte, jak z jedné kabiny na věži na vás začnou střílet šípy. Jakmile se zvedne kryt, tak zastřelte obsluhu kabiny a ta se následně zřítí dolů. Tento postup budete muset opakovat i pro zbylé 3 kabiny a jakmile je všechny sundáte, tak se vydejte dolů k věži, na které kabiny vysely, a zde na vás útočí Sadista, kterého jste potkali v kapitole 1 a 3. Vezměte si tedy do ruky zbraň dle vaší volby a zabijte ho. Pokud nechcete příliš riskovat, tak je nejlepší nejprve použít omračující nebo mrazící šíp a teprve poté do něj začněte pumpovat munici. Až ho zabijete, tak vstupte do věže, vyběhněte po schodech nahoru a ze země seberte zápalky. Následně s nimi zapalte mrtvolu blokující dveře výtahu a vstupte do něj. Jakmile vyjede nahoru, tak utíkejte přes most kupředu a shlédněte animaci. Poté si vezměte do rukou sniperovku, rychle zastřelte dva nepřátele, kteří táhnou Josepha ke gilotině a zachraňte mu tím život. Po plošinách přeběhněte za ním a pokračujte dál k bráně, kterou se pokusí otevřít. 


Vy budete naneštěstí vyrušeni další hordou nepřátel a tak ho před nimi budete muset ochránit a úspěšně uniknout na místní tržiště. Zde vás nečekají žádné souboje a tak akorát rozbijte bedny a sudy, které se zde nacházejí a posbírejte si zásoby. Nakonec doběhněte k brance na konci tržiště, projděte jí a shlédněte animaci, ve které se automaticky přesunete do nedalekého domu. Až skončí, tak se přesuňte do vedlejší místnosti a dveřmi s červeným symbolem na dveřích zamiřte k zrcadlu, přes které se dostanete zpět do nemocnice. Nyní si vylepšete postavu a doplňte zásoby munice za získané klíče, protože vás bude čekat další tuhý souboj. Nakonec se vraťte zpět do hlavní části úrovně, vyběhněte před dům a uvidíte, jak Joseph vylezte na střechu jedné hrobky a získá sniperovku, kterou vás bude krýt. Vydejte se dál mezi pomníky a uvidíte, jak jeden nepřítel sešlápne tlakový spínač na zemi a otevře si bránu. Tento postup zopakujte i vy, uličkou se vydejte dál a uvidíte, jak se zmutovaný poloobr urve ze řetězů. Zmrazte ho mrazivými šípy nebo paralyzujte těmi elektrickými a následně do něj vystřílejte dávku broků, či jiné silné munice. Tím ho sundáte k zemi, ale souboj zdaleka nekončí. Vraťte se uličkou nazpět o kousek připravte si další šíp a omračte i jeho bratra, na kterého následně použijte totožný způsob pro jeho eliminaci. Následně se vydejte uličkou dál, zahněte za roh doleva a projděte průchodem před vámi. Jakmile jím projdete, tak se znovu otočte doleva a ze země pod sochami koňů seberte dokument Graveyard note. 


Hra vás následně přemístí zpět do sanatoria, kde vás nic nečeká a tak se skrz zrcadlo dostaňte do podzemní části. Doběhněte do místnosti se 4 obětními podstavci a vzadu uvidíte chodbu s ostny. Na stěně napravo od nich se nachází nápověda k řešení hádanky, kde jsou čísla 3 5 a 9 přeškrtnutá a číslo 7 jako jediné bez přeškrtnutí. Vaším úkolem je na podstavce 3,5 a 9 spustit oběť v pytli a podstavec s číslem 7 nechat volný. Až to uděláte, tak se chodbou vzadu vydejte dál a měli byste bez jediného šrámu doběhnout až k výtahu, který vás vyveze o patro výš. Chodbou dojděte až do místnosti s lékařským vybavení, kde si můžete posbírat zásoby a na stole najdete odkaz na dvojčata Neuna a Zehna, které jste před chvílí porazili na hřbitově. Druhou chodbou se vydejte dál, doběhněte ke kleci s obrovským, zmutovaným psem a kolem něj zamiřte doprava. Na konci sešlápněte tlakový spínač nalevo od dveří, projděte jimi k mřížím a zjistíte, že jsou zavřené. 


Po chvíli se Joseph rozhodne je otevřít, ale napadne vás obří pes a vás tak bude čekat další obtížnější souboj. Velmi se mi zde osvědčili paralyzující elektrické šípy, které vždy střelte do země a jakmile po vás pes vyjede a zkříží trasu šípu, tak ho paralyzuje a vy máte možnost ho zasáhnout. Pes je totiž hodně rychlý a tak je přímá střelba docela obtížná a mohla by vést ve zbytečné plýtvání munice. Až se ho zbavíte a dostanete se ven z arény, tak vás Joseph požádá, abyste získali jeho brýle, zatímco on odláká pozornost. Znovu se tedy vraťte do arény, ze země seberte modře ozářené brýle a rychle se protáhněte dírou v bráně ven. Nakonec už  pak jen doběhněte ke kostelu a vstupte dovnitř, čímž úspěšně zakončíte tuto relativně dlouhou kapitolu.

Žádné komentáře: